UPDATE AUG ’09

Nieuwe BLOG…guess what: in het BLOG-gedeelte!

The Hudson Five & Sander zijn ‘history’, d.w.z. als vaste kracht, misschien en hopelijk zit ik nog eens op de drumkruk bij de H5… Iedergeval ‘no hard feelings’ verder, het zat er gewoon ff niet in om nu met elkaar verder te gaan, meer in de BLOG..

Een heerlijke vakantie in de Franse Ardeche achter de rug, kon het tóch nie laten om in 5/4, 7/4 en 9/4 sextolen, in singles, doubles, single-paradiddles, double-paradiddles & triple-paradiddles te studeren..heerlijk tussen de ruisende bomen en het geluid van de stromende Ardeche..Iedergeval weer tijd voor een nieuw studiejaar aan de RPA (Rotterdam Pop Academy) alwaar ik vóór de vakantie een jaar naar eigen verbazing met een hoofdvaktentamen (Hans Eijkenaar & Juan van Emmerloot), waar ik een 9 voor heb behaald, heb afgesloten..heerlijk..

In alle hectiek van de studie en drukte met oa The Hudson Five een tijd geleden heb ik een aanbod van Danny Vera om voor een nieuw te verschijnen album optredens te gaan doen, afgeslagen. Achteraf jammer, gezien niet kort daarna ook de samenwerking met H5 stopte. Niet ‘uit het oog, uit het hart’ overigens, wie weet ga ik met de heer Vera nog ’s wat leuks doen..

Binnenkort meer foto’s en filmpje(s) van de workshops die ik afgelopen jaren veelvuldig heb gegeven. Het gaat om de workshops “Braziliaanse percussie” & “Bucketdrums”, beide hoofdzakelijk zelf opgezet en uitgebouwd met zeer gewaardeerde hulp van o.a. zeer fijne collega’s en superslagwerkers Frans v/d Burgt en Ad Hoendervangers. Met Ad doe ik vaker samen de workshop “Bucketdrums” waarbij we zoveel mogelijk verschillende geluiden/klanken halen uit een doodeenvoudige huis-tuin-en keukenemmer, met behulp van stokken, handen, voeten en de eigen stem…Beide workshops zijn steeds suc6voller aan het worden en Ad en ik zijn aan het bekijken of we “Bucketdrums” nog verder kunnen uitbouwen met z’n 2-en vanwege het suc6…wordt vervolgd dus..(ziet de, volgens mij wel zeer grappige, foto..)

Deze maand ook weer eens eindelijk de studio in voor een sessie, laat ik volgende update wat meer over weten

Vanaf september gaan de eerste repetities en bijbehorende voorbereidingen van start van een nieuwe band, erg spannend, erg veel zin in.. Initiatief komt van goede vriendin, zeer gewaardeerd collega docent-zang, en geweldige zangeres Mireille Matthijssen. Op het repertoire komen eigen stukken van Mireille en de minder geijkte covers, ik ga ervanuit volgende update meer te kunnen melden hierover.

Groet, Berk.