Update december 2012

* In het BLOG-gedeelte een nieuwe blog te lezen..

 

* Begin november bij Muziekschool G.O., Middelharnis een zeer druk bezochte enkele uren-durende workshop gegeven over het begrip ritme, i.h.k.v. het 25-jarig jubielum. Interactief, dus er werd uiteindelijk door een paar honderd mensen getrommeld, ritmisch geklapt, gedrumd, het was, kortom, gezellig en suc6vol! (zie foto onder deze update..)

 

* Eind november in Breda (‘Café ’t Hijgend Hert’) een Beaux Jazz Sessie gespeeld o.l.v. saxofoniste Naomi Adriaansz. Ik was aangenaam verrast toen ik werd gevraagd en het was super om te doen, een grote uitdaging om RealBook-stukken, maar ook onbekendere stukken te spelen. Superleerzaam, en hopelijk niet de laatste keer @ Beaux Jazz..

 

* Met Sesgado zijn we een samenwerking aangegaan met bookingsagency MonkeyMan! Meer info op de BLOG-pagina..

 

* Op deze website heb ik eindelijk aantal dingen bijgewerkt zoals een update rondom djembégroep MAKASÍ (les-info en voorwaarden), & de link-pagina’s zijn bijgewerkt..

 

* Sinds begin oktober 2012 maak ik deel uit van een erg leuke (3-wekelijkse) lesgroep o.l.v. mijn grote djembé-inspirator en vriend Ousmane Seye.. Het lesmateriaal is soms zeer, zeer pittig en het zijn lange lesdagen maar zo enorm leerzaam, een geweldige ervaring!!

 

* Met het grote scholenprojekt “SING & SWING” hebben we een paar maanden geleden een soort try-out voorstelling gegeven in het CVK Roosendaal, en eind september een korte medley gespeeld in de binnenstad van Roosendaal. Het projekt vertelt het verhaal over de popgeschiedenis vanaf de zogenaamde ‘worksongs’ op de katoenplantages in Amerika tot de popmuziek van nu. Dit alles aan de hand van beelden, liedjes, vertellingen, uitleg over de instrumenten, etc. in een grote voorstelling voor schoolkinderen. Voor mei en juni 2013 staan er maar liefst 18 voorstellingen gepland..!! Meer info kun je HIER alvast vinden op de begeleidende website, waaraan nog steeds gewerkt wordt. (Bij de link ‘Blues’ kun je bijvoorbeeld zien hoe ik het ritme van een worksong uitleg aan de kinderen).

 

* Djembé / doundouns-vooraankondiging: Op donderdag 17 januari 2013 houdt djembégroep MAKASÍ een OPEN LES, in de lesruimte in Huijbergen (MFC De Kloek), je kunt GRATIS deelnemen, en kennismaken met de instrumenten en de groep, inloop vanaf 19:30 uur. Meer info over de groep op de link MAKASÍ op deze home-page (of stuur even een e-mail naar info@sanderberkvens.nl). Deze Open Les zal verder worden gepromoot via posters, flyers, radio (West-FM) en regionale weekbladen.

 

 

Ritme-workshop i.h.k.v. jubileum Muziekschool G.O.