Update april 2010..

-Ik had al eerder wat zaken vermeld over de studiosessie voor “Otje”, theatershow.. Je kunt nu naar WWW.OTJE.NET (zie link-pagina van deze site), daar staan fragmenten uit de musical, met een paar van de door mij ingespeelde muziekclips (van prima geluidskwaliteit, dus niet wat je op veel websites aantreft..). Erg mooie stukken, geschreven door Rutger de Bekker (ex-Vliegende Panters)…even naar de Otje-site gaan dus!!

-Intussen hoop gebeurd, op alle gebied eigenlijk.. Op Codarts Rotterdam (school) zijn inmiddels veel aangevraagde vrijstellingen (vakken die ik eerder al op een HBO-opleiding voltooide) toegekend, nu bezig met scriptie. Solfége blijft onverminderd moeilijk voor me, ook al helpt de combinatie een beetje van pianospelen (of iedergeval poging tot..) met solfége om zodoende die solfége-leer een beetje inzichtelijker te maken op een klavier.. Ik heb met Eijkenaar inmiddels een grove opzet gemaakt van hoe mijn eindexamen eruit komt te zien, tijd begint te dringen, ik hoef niemand te vertellen dat tijd eigenlijk sneller dan wat ook voorbij lijkt te gaan, het gevoel van ‘een race tegen de klok’ ken ik inmiddels eigenlijk iets té goed.. Ik ga in mei net als vorig jaar ook weer met een soort samengestelde Codarts-band spelen op een gala, iets wat ik altijd leuk vind om de uitdaging: in een sessievorm muziekmaken zodat je veel leert van ‘on the fly’ gemaakte beslissingen op het podium..leuk! Met eigen vaste band H3, of tegenwoordig meestal H4, wat ik eigenlijk toch de laatste tijd het leukst vind om de volle sound, het fijne Hammondorgel-geluid, en tuurlijk ook omdat Herman een toffe peer is!, spelen we ook weer op volle toeren.. We zitten druk in de voorbereidingen en repetities naar Koninginnendag toe: een heus reuni-optreden op het Wilhelminaplein Eindhoven van Toon & de Tontjes.., mét Hammondorgel, Herman dus.. Er zijn zelfs plannen voor een nieuwe cd. Eerst maar ’s kijken hoe het gaat de 30e.. Het lesgeven voor Amadeus Centrum voor de Kunsten verloopt super, heb het erg naar m’n zin, gisteren nog voor het eerst leerlingexamens bijgewoond als lid van examencommissie, erg goed voor me natuurlijk om te zien (en horen) wat voor materiaal en exameneisen er worden gehanteerd daar. We gaan met alle slagwerkcollega’s binnenkort om de tafel om daarvan een zo compleet mogelijk pakket van samen te stellen, met het oog op zo goed mogelijk nivo van de leerlingen die echt met het slagwerk verder willen. Met de djembégroep vanuit Amadeus gaat het ook gestaag, we hebben zelfs ons eerste “optreden” al gehad op de uitvoeringsavond van de school en er staan een paar kleine optredens gepland komende maanden. Ik begin het eigenlijk ook steeds leuker te vinden, in afwisseling met drums, en vooral in combi met de minor Cubaanse percussie op Codarts Rotterdam. Afgelopen week een workshop vanuit het CKB Bergen Op Zoom gegeven waar deelnemers hun eigen djembé bijhadden en na afloop van de les werd me gevraagd een djembégroep op te zetten daar in de buurt (Ossendrecht/Hoogerheide). 

-Half maart in Diest (Belgie) geweest bij het jaarlijkse drumfestival. Het was weer van topnivo met legendarische gasten als Alex Acuna en Dave Weckl…en waar ik naar uitkeek om ook nog eens ‘live’ te zien, niet alleen om de slagwerkkunsten maar ook ‘voor het oog’..omdat ik vroeger al een oogje op haar had in strak jurkje, naaldhakken en prachtige donkere ogen, op dat gigantische drumstel bij Prince toendertijd: Sheila E.. Tja, toch wel stukje ouder geworden en wel beetje overdreven dichtgeplamuurd van de make-up (zonde..), maar nog steeds een erg goede percussioniste en drumster. Hoogtepunt was de eindjam met de hele line-up op het podium. Je kunt kijken naar foto’s en fragmenten op: www.drummersfestival.be (bij gallery/history). Ik blijf erbij dat het bezoeken van dit soort evenementen erg van invloed is op de inspiratie en dus uiteindelijk op je spel..

-Waar ik ook al tijden van overtuigd ben is de invloed van muziek en ritmiek op gedrag en ontwikkeling van jonge kinderen (ontwikkeling cognitieve vaardigheden / concentratie / sociaal gedrag / ontwikkeling fijne motoriek / inzicht, etc.). Met die achtergrond, en natuurlijk omdat het voor kinderen gewoon erg leuk is om met muziek en ‘herrie’ bezig te zijn, geef ik nu cyclus-workshops vanuit CVK Amadeus. Ben nu aan een nieuwe cyclus bezig, heb er eentje achter de rug, waarmee ik een uitvoering heb gedaan op de basisschool van de kinderen voor hun ouders en familie. Als je ziet hoe je in het begin nog bedenkingen hebt of het gaat werken met een groep (onrustig, weinig concentratie) en je ziet het resultaat (alle stukken zowat foutloos en met een heuse ‘groove’ gespeeld!) dan spreekt dat voor zich volgens mij…erg dankbaar om te doen.

Groet, Berk..