UPDATE NOV. ’09

Binnenkort aanvulling BLOG..

Aangenomen bij muziekschool “AMADEUS” in Oudenbosch, al reeds begonnen op dependance’s van Amadeus in Zevenbergen & Made, bestaande uit de bekende ‘1-op-1-lessen’, een fanatieke, erg leuke djembégroep & op korte termijn wellicht opzet van bandworkshops (samenspel) en Braziliaanse workshops.. Erg leuke muziekschool met leuke en fanatieke collega’s!.. 

Persoonlijke gezondheid…: onlangs na het hele gedoe met de pols/schouder-blessure ben ik na afgelopen zomervakantie ineens geconfronteerd met een vorm van kanker.. Na het laten verwijderen van een bultje onder m’n knie aan m’n linkerbeen (dat er al erg lang zat en ik al jaren geleden had laten checken waarbij werd gezegd dat het een ‘onschuldig bultje was’), kreeg ik ineens na een paar weken te horen dat het een melanoom betrof (kwaadaardig gezwel dat zich vooral via lymfeklieren kan verspreiden door het lichaam).. Dat was uiteraard flink schrikken, waarbij ik vervolgens in een ‘molen’ terecht kwam van onderzoeken, tests, veel wachten (in spanning natuurlijk) en uiteindelijk een flinke operatie waarbij meer weefsel uit de knie is weggehaald, een lymfe in m’n knieholte is verwijderd en waarbij ook de ‘poortwachtersklier’ uit m’n linker-lies is verwijderd. (Dit alles om te checken of er uitzaaiingen zijn..). Godzijdank: ik ben ‘schoon’..!! Je kunt je voorstellen dat dat erg spannende weken zijn geweest…, waarbij ook ’t genezingsproces tijd in beslag nam. Zodoende druk in overleg met Codarts Rotterdam om m’n eindexamen op te schuiven richting dec. 2010 of jan. 2011..

Ondertussen wordt mijn passie voor percussie ook steeds groter.. Inmiddels al lange tijd natuurlijk bezig met de Braziliaanse percussie-workshops, en her en der lessen gehad van Frans v/d Burgt  , Peter van Aart & Martin Verdonk (al vind ik het erg jammer dat ik ten tijde van de blessure moest afblazen), maar nu weer volop bezig, een semester lang (via Codarts Rotterdam) met superpercussionist Nils Fischer. Helemaal tegek om van hem les te mogen krijgen.. Kijk anders ff op z’n site www.nilsfischer.com en zet vooral het geluid aan, je hoort meteen wat ik bedoel!.. Daarbij gaan de komende tijd de lessen van Juan van Emmerloot wegens tourverplichtingen vervangen worden door percussionist Roël Calister (www.roelcalister.com), dus daar is ook weer superveel kennis te vergaren (waarbij al het lesmateriaal ook weer getoetst wordt), kortom ik voel me bevoorrecht dit allemaal te mogen omarmen en bestuderen om me ook op dit terrein meer te kunnen ontplooiien..

Op het gebied van live spelen, nog altijd m’n grootste passie, is het op het moment wat rustiger (economie?), maar dat trekt vast weer aan, en geeft me tevens gelegenheid me op de studie te richten van drums én percussie uiteraard.. Inmiddels naast het vertouwde H3 & H4-gebeuren (wat maar blijft doorstomen en toch altijd weer verrassingen oplevert en me nog steeds veel voldoening en plezier geeft), ook wat gerepeteerd met het nieuwe projekt met Mireille Matthijssen (zoals eerder beschreven), en dat heeft ondanks een trage start (drukke agenda’s van alle bandleden) zeker potentie.., ik hoop daar snel meer over te kunnen melden, c.q. laten zien en/of horen..

Ik ga maar ’s alvast m’n schoen zetten denk ik (maatje 46 dus daar past vast wel een nieuwe Sonor S-Classix in!), en nu al m’n Kerstwens uitspreken dat ik hopelijk komend jaar minder geplaagd wordt door blessure en andere fysieke ongemakken.., want gezondheid is toch veruit het allerbelangrijkst…

Alvast goede feestdagen..

Groet, BERK..

 

…workshops Braziliaanse percussie…